Uw tandarts, mondhygiënst, of (medisch)specialist heeft u doorverwezen. Wij kunnen ons voorstellen dat u met een aantal vragen zit. Wat betekent deze doorverwijzing? Wat gaat er gebeuren bij een eerste afspraak?
Algemeen Uw tandarts controleert uw gebit niet alleen op de aanwezigheid van (o.a.) gaatjes (cariës) maar kijkt tijdens deze controle ook naar de conditie van uw tandvlees. Dit gebeurt middels een zogenaamde pocketmeting, waarbij de ruimtes tussen uw tanden en het tandvlees worden opgemeten. Indien geconstateerd wordt dat deze ruimtes te diep zijn, kan er sprake zijn van een (beginnende) tandvleesontsteking, welke uiteindelijk kan leiden tot het verlies van tanden en kiezen. Ook kan een dergelijke ontsteking invloed hebben op uw algemene gezondheid. Indien de problematiek van uw tandvlees beperkt is, kan uw eigen tandarts of mondhygiënist dit behandelen. Wanneer de situatie van uw tandvlees ernstiger van aard is, of wanneer de (eerder) ingezette mondhygiëne behandelingen niet het verwachte resultaat heeft opgeleverd, kan uw tandarts een doorverwijzing maken naar PPF.
Verwijzing tandvleesproblemen Wanneer u bent doorverwezen voor tandvleesproblemen betekent dit in de meeste gevallen dat de pockets (de ruimtes tussen tanden en het tandvlees) die zijn gemeten te diep zijn om te reinigen door de eigen tandarts of mondhygiënist. Ook kan het zijn dat uw tandvlees terug is getrokken (recessie), waardoor de tandhalzen bloot zijn komen te liggen en gevoelig zijn.
Tijdens het eerste onderzoek - welke een uur duurt - wordt uw gebit uitgebreid onderzocht. Er worden metingen verricht, eventueel röntgenfoto's gemaakt en er wordt uitgebreid met u besproken hoe de situatie van uw gebit is. Daarnaast worden ook uw zorgen en wensen besproken ten aanzien van uw gebit en wat u van ons kunt verwachten. Tijdens het eerste onderzoek wordt er nog niet behandeld. Aan het einde van het eerste onderzoek wordt met u het kostenplan besproken en ontvangt u een begroting voor de vervolgbehandelingen. Uw tandarts wordt vervolgens op de hoogte gesteld van hetgeen met u is besproken.
Wij zijn een laagdrempelige praktijk! Maakt u zich zorgen, bent u angstig, ziet u op tegen de behandeling, geef het aan!
Verwijzing mogelijkheid plaatsing implantaat/implantaten Wanneer u bent doorverwezen om de mogelijkheden te bekijken voor het plaatsen van een implantaat/implantaten dient u er rekening mee te houden dat wij altijd eerst bekijken of uw mond gezond is! Met andere woorden. Eerst wordt gekeken of uw mond vrij is van tandvleesontstekingen. Dit is essentieel voor het behoud van het (te plaatsen) implantaat/de (te plaatsen) implantaten. Daarnaast zijn er enkele andere factoren die bepalen of het mogelijk is om een implantaat te plaatsen.
Tijdens het eerste onderzoek - welke een uur duurt - wordt uw gebit uitgebreid onderzocht. Er worden metingen verricht, er wordt een CTCB scan gemaakt en er wordt uitgebreid met u besproken hoe de situatie van uw gebit is. Daarnaast worden ook uw zorgen en wensen besproken ten aanzien van uw gebit. Tijdens het eerste onderzoek wordt er nog niet behandeld. Wanneer de situatie in de mond dusdanig is dat het mogelijk is om een implantaat te plaatsen, wordt met u het traject en het kostenplan besproken en ontvangt u een begroting voor de vervolgbehandelingen. Indien de situatie van uw gebit niet optimaal is voor het plaatsen van implantaten zult u hierover gericht advies ontvangen. Uw tandarts wordt vervolgens op de hoogte gesteld van hetgeen met u is besproken.
Ook een implantaatgebit dient goed schoon gehouden te worden. Ook rondom implantaten kunnen ontstekingen ontstaan, welke kunnen leiden tot verlies van het implantaat/de implantaten. Houdt u er dan ook rekening mee dat na het plaatsen van implantaten, uw gebit (na)zorg nodig heeft!