BIG registratie Alle specialisten binnen onze praktijk zijn ingeschreven in het BIG register. De Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG) regelt het bevorderen en bewaken van de kwaliteit van zorg en het beschermen van u als patient tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen door zorgverleners. BIG registratie betekent dat iemand een titel mag voeren, zelfstandig bevoegd is om voorbehouden handelingen uit te voeren en onder het tuchtrecht valt. Voor het behoud van de BIG registratie dient verplicht bij- en nascholing te worden gevolgd. Eens in de vijf jaar wordt de BIG registratie getoetst en bij goedbevinden verlengd.
NVvP / NVOI erkend Tevens zijn de specialisten binnen onze praktijk NVvP erkend Parodontoloog en NVOIerkend Implantoloog. Voor het behoud van de NVvP erkenning vindt er jaarlijks een beoordeling plaats aan de hand van het overleggen van een jaarverslag en wordt bekeken of de parodontologen nog voldoen aan de kwaliteits eisen op het gebied van scholing. Iedere 5 jaar vindt er voor beide erkenningen een visitatie plaats en wordt de parodontoloog/ implantoloog binnen de praktijk beoordeeld op de klinische behandelingen, het naleven van alle protocollen, de scholing en de praktijkorganisatie. Met andere woorden, deze erkenningen onderstrepen onze kwaliteit en het handelen hier naar.
Iedere tandarts kan zich in principe parodontoloog noemen. Alleen de tandartsen die een post-academische opleiding in de parodontologie hebben doorlopen en de visitaties met goed gevolg hebben afgesloten mogen de toevoeging “erkend door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie” dragen.
KRT registratie Naast alle wettelijke verplichtingen en erkenningen zijn de betreffende specialisten ingeschreven in het KRT register. Alle bij- en nascholing en intercollegiaal overleg wordt geregistreerd in het Kwaliteits Register Tandartsen (KRT).
Overige Naast alle professionele standaarden zijn er binnen de praktijk diverse protocollen ter bevordering van de kwaliteit. Hierbij kunt u o.a. denken aan: - Protocollen ten aanzien van het aannemen van personeel (volgens de Wkkgz). - Protocollen voor het melden van incidenten (volgens de Wkkgz). - Protocollen voor stralingshygiëne en het veilig maken van rontgenfoto's (Kernenergie wet). - Protocollen voor bescherming van uw persoonsgegevens (volgens de Wpb/AVG). - Protocollen voor hygiene (volgens de WIP richtlijn). - Protocollen voor correcte uitvoering van handelingen in het kader van taakdelegatie (voorbehouden handelingen) - zie ook "veilig behandelen".